Velkommen tilbake

18.03.2009 14:25:04

Espen Løken begynner 1. august i nyopprettet stiling som administrasjonssjef i Industri Energi. Løken kommer fra stilingen som forsker ved forskningsstiftelsen Fafo. Han er ikke et helt ubeskrevet blad i forbundet, frem til 2000 var en kjent skikkelse i NOPEF.

For mer informasjon

[bilde]
Kilde: Arild Theimann
Før Løken begynte som forsker i Fafo var han midlertidig ansatt i NOPEF og hadde som oppgave å organisere en debatt om sammenslåing mellom NOPEF og Kjemisk i 2000. Den gang var sammenslåingstanken for umoden og forslaget kom ikke opp på forbundets landsmøte samme år.

Da NOPEF i SAGA petroleum ble startet var Espen Løken helt sentral og han ble klubbleder i Oljeselskapet. Noe han var gjennom store deler av 80 og 90 tallet. Etter hvert som heltidstillitsvalg.

Løken forsvant ut fordi Saga ble kjøp opp av Hydro, han begynte så i Fafo for det syntes viktig og spennende.

I Fafo har han jobbet med mange prosjekter rettet mot fagbevegelsen, den norske modellen og forholdet mellom partene i arbeidslivet.

For mange er nok likevel Løken best kjent som primus motor for aktivistnettstedet Norsk LabourStart, som er en del av det internasjonale nettverket LabourStart. I 2001 ble den nå 53 år gamle Asker-mannen kontaktet av Eric Lee fra London LabourStart grunnlegger med forespørsel om han ville starte Eric LabourStart i Norge. Løken hadde da god erfaring med Internett og fagbevegelse og var ikke vanskelig å be.

Savnet etter å være der tingene skjer var alltid tilstede og nå ser han frem til å komme tilbake i mer aktivt fagforeningsmiljø. I Industri Energi ser vi frem til han skal begynne den 1. august.