Tariff og kunsten å vedlikeholde en motorsykkel

25.10.2013 15:18:00

Ommund Stokka trakk fram alle heltene som har blitt skapt på ungdomskonferansen.

For mer informasjon

Bilde mangler
Forbundssekretær i Industri Energis forhandlingsavdeling, Ommund Stokka, var første mann på talerstolen under årets ungdomskonferanse. Han fulgte nemlig etter et par korte innledninger fra ungdomsutvalgets leder Ann Ørjebu og konferansier Hanne Renate Garli.

Skruhjelp

Den tørre tittelen «makt, overenskomster og tariffavtaler» var noe misvisende i forhold til den rå og uhøvla presentasjonsmetoden. – Dette er min forrige norgestur på motorsykkel, sier han med et kart over Vestlandet som illustrasjon. En strek med fem prikker viser alle stedene motorsykkelen brøt sammen.Foto: Bjørn A. Grimstad Stokka forteller at han på hvert sted fikk hjelp, øl og overnatting av engasjerte motorsykkelklubber.

– Jeg måtte skru på motorsykkelen selv, men det var disse klubbene som gjorde meg i stand til å kunne gjøre det, sier han med klare referanser til fagbevegelsen.

Dro fram helter

Stokka er en av de som har bygget opp ungdomsarbeidet i Industri Energi. På talerstolen trakk han fram mange unge tillitsvalgte som startet karrieren på ungdomskonferansen, for så å ha bidratt med store forandringer på både arbeidsplassen og bransjen forøvrig.   
– Even Husa, for eksempel, er modig mann. Han har begynt å snakke om det å være homo på plattform og har tatt dette opp i forbundet med et stort engasjement. Dette er noe Industri Energi mangler, sier han.
 
Tapt generasjon
Han trakk trådene til den spede begynnelsen til fagbevegelsen i Norge, via krigen og oppbyggingen av Norge og konkluderte at det ikke nødvendigvis var lønnsvekst, men et tryggere samfunn vi jobber for. Til sluttt advarte han mot den blå bølgen i Europa og voksende fascistiske grupperinger.
– Det er faktisk sånn at millioner av unge holder på å bli en tapt generasjon, sier han.