Dårlig nytt at Michelsen flyttes til Tanzania

01.11.2013 15:07:00

- Det er dårlig nytt at Øystein Michelsen skal slutte som Konserndirektør for Statoil Utvikling og Produksjon Norge (UPN), og starte som landsjef i Tanzania, sier Leif Sande, forbundsleder i Industri Energi.

For mer informasjon

Bilde mangler
- Øystein er en i Statoils toppledelse vi har samarbeidet lenge og godt med langt tilbake i tid. Han har frontet og forsvart samarbeidslinjen med oss som fagforbund og de ansattes organisasjoner, sier Leif Sande.

Gravøl eller to
- I dag har vi fått en trist melding om at Øystein Michelsen flyttes til Tanzania, sier Per Steinar Stamnes, leder for Industri Energi Statoil Sokkel.

Foto: Atle Espen Helgesen- For oss er det ingen god nyhet verken for Industri Energi Statoil Sokkel eller våre medlemmer i UPN. Vi kommer ikke til å sprette champagnen, men drikke en gravøl eller to i dag, sier han.

Lyttet og forstod
Stamnes viser til at Michelsen som industrileder har vært tro overfor samarbeidslinjen med de ansattes organisasjoner og lagt opp til gode prosesser for å oppnå best mulig resultater.

- Både for UPN, men også for våre medlemmer.

- Michelsen har ikke vært enkel å forhandle med. Men når han har fått tenkt seg om – så er erfaringen at han ofte likevel har tatt våre innspill og kommet oss i møte. Det er hans styrke. Bruke tid, lytte og forstå, sier Stamnes.