Truet med streik - CO2 på plass

15.11.2013 11:49:00

- Å kutte i CO2-kompensasjonsordningen ville være et fundamentalt angrep mot norsk industri, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi, etter at det i dag ble kjent at regjeringen trekker forslaget.

For mer informasjon

Bilde mangler
Samarbeidskomiteen for aluminium krevde i går torsdag at Industri Energi går til streik mot Høyre/FRP-regjeringens forslag om å kutte i CO2-kompensasjonsordningen for norsk industri. Kravet fikk støtte av Elektrokjemisk samarbeidskomité. Leif Sande og Industri Enrgi svarte umiddelbart med å varsle politisk streik.
 
I budsjettforliket som ble lagt frem i dag ble det klart at Venstre og KRF har fått gjennomslag for å fjerne de foreslåtte kuttene.
 
Leif Sande synes det er bra at forslaget er trukket, men understreker at det opprinnelige forslaget fra FRP/Høyre-regjeringen urovekkende signaler.
 
- Hvis dette skal være fremtiden, er det all grunn til å være bekymret. Vi skal ikke være nødt til å true med streik for å beholde gode rammevilkår for den eneste større eksportindustrien i Norge som ikke er oljebasert, sier forbundslederen.