50.000 kroner fra Industri Energi Statoil til Filippinene

23.12.2013 14:42:00

Industri Energi Statoil besluttet tidligere denne måneden å gi 50.000 kroner til ofrene på Filippinene. Vi kan dermed oppsummere 2013 med mange viktige bidrag. Både til Filippinene, og den pågående krisen i Syria.

For mer informasjon

Bilde mangler
Industri Energi Statoil vedtok på sitt Styremøte 3.12.2013 å bevilge 50.000 kroner til Norsk Folkehjelps arbeid for tyfonofrene på Filippinene.Foto: Norsk Folkehjelp

Ifølge FN ble 14 millioner mennesker berørt av tyfonen som raste inn over landet 8. november. 5.670 mennesker døde, over 26.000 ble skadet og 1.761 er fortsatt savnet. Fire millioner ble hjemløse.

Få dager etter katastrofen var Norsk Folkehjelp i gang med innsamling til ofrene. Forbundet sentraltforeninger og andre har gitt bidrag. Til sammen kom det inn nærmere 1,9 millioner kroner til Folkehjelpens innsamling.

Nå beveger arbeidet seg over fra nødhjelp til å bygge opp alt det tyfonen ødela.

- Selv om det fortsatt finnes akutte behov for mat og medisinsk hjelp, går hjelpearbeidet nå mer og mer over til å fokusere på gjenoppbygging av de raserte lokalsamfunnene, skriver Norsk Folkehjelp på sine nettsider.

Mange bidrag, prekært i Syria
Vi kan oppsummere året som har gått med at mange har bidratt i solidaritetens navn. Og i tillegg til katastrofen på Filipinene, har forbundet, foreninger, klubber, medlemmer og venner gitt viktige bidrag til Syria.Foto: Norsk Folkehjelp

Den humanitære krisen i Syria er prekær. De menneskelige lidelsene er enorme. Barna og familiene trenger all den hjelp de kan få.

I følge FN er over 100.000 mennesker drept, og mer enn 8 millioner mennesker er i akutt matkrise. Millioner av mennesker er på flukt, og nå som det er vinter, bare vokser krisen og lidelsenes omfang.

Industri Energis internasjonale sekretær Amalie Hilde Tofte har en “egen” pågående aksjon for å samle inn penger til Norsk Folkehjelps arbeid i Syria.

Gi ditt bidrag til Syria her.