Gratis solidaritetskonsert med Anne Grete Preus og Reidar Larsen på Notodden Blues

18.03.2014 17:49:00

Søndagsarrangementet “Somliga går med trasiga skor” på Notodden Blues, som Industri Energi støtter og deltar aktivt i, har i år Anne Grete Preus og Reidar Larsen på plakaten.

For mer informasjon

Bilde mangler
Årets utgave av Notodden Blues Festival avsluttes søndag 3. august med Anne Grete Preus og Reidar Larsen. Konserten, som er gratis for publikum, bærer tittelen "Somliga går med trasiga skor" og er et årlig samarbeid mellom Notodden Blues Festival og en bredt sammensatt gruppe fra norsk fagbevegelse tilknyttet LO.

"Somliga går med trasiga skor" er en solidaritetskonsert der hovedtanken er å kunne gi en festivalopplevelse som er tilgjengelig for alle uansett størrelse på lommeboka. Sentrale elementer for samarbeidet i år er Grunnlovsjubileet og det faktum at Notodden LO er 100 år i år. Viktige stikkord i denne sammenhengen er frihet, likhet og menneskeverd.

- Det er i år fjerde gang at Notodden Blues Festival og LO samarbeider om et slikt gratistilbud til publikum, og det er en konsert som vi er stolte av og oppriktig glade for at vi kan tilby, sier festivalsjef Jostein Forsberg og Janne Hegna fra fagbevegelsens prosjektgruppe.

Aktuelle og folkekjære artister

- Det er to meget aktuelle og folkekjære artister vi og fagbevegelsen tilbyr publikum i år, sier festivalsjef Jostein Forsberg. Anne Grete Preus har i år allerede rukket å bli sitert i kongens nyttårstale, hun mottok Hedersprisen under Årets Spellemannsprisutdeling i januar og hun har for tiden en ny singel ute på markedet. Reidar Larsen kommer med ny norskspråklig plate før sommeren, og han er som alltid på farten landet rundt til glede for gamle og nye fans. Anne Grete Preus og Reidar Larsen er to av de mest folkekjære og mest anerkjente artistene vi har, så blir dette blir en aldeles fantastisk flott konsert, sier Forsberg.

Samarbeid med suksess
Denne årlige solidaritetskonserten har vært en stor suksess der tusenvis av mennesker har kunnet oppleve artister som Michael Wiehe, Damer I Blues, Jack Vreeswijk, Hans-Erik Dyvik Husby, Kåre Virud og Jan Erik Vold, Norsk Utflukt og Valkyrien Allstars.

Lavterskel  
Notodden Blues Festival og LO samarbeider også om kafe- og konserttilbudet Barrikaden kro. Det er et gratistilbud som foregår på dagtid i festivalperioden og vil inkludere konsertopptredener med bl.a. Rolf Raddis Band og det nye unge bluesbandet Caravan fra Notodden.
- Vårt samarbeid med fagbevegelsen gjør at vi kan ha gratis lavterskeltilbud til publikum i gjennom hele festivalen, sier Jostein Forsberg.

Les mer om festivalen på www.bluesfest.no