Årets verver kåret

09.04.2014 12:35:00

Ragnvald Eeg fra Cameron Sense  ble på tirsdag kveld kåret til årets verver i Industri Energi. – Den viktigste jobben vi som fagforening gjør, sier prisutdeler Lars Anders Myhre på Styrkekonferansen i Haugesund.

For mer informasjon

Bilde mangler
Tekst og foto: Alf Inge Molde
 
Eeg ble presentert som en ildsjel, en utadvendt person som får folk med seg og en viktig og verdifull medarbeider for bedriften sin. I løpet av 2013 vervet han 56 medlemmer til Industri Energi.

- Nå er vi oppe i 71 medlemmer, så det stiger stadig, sier superverver Ragnvald Eeg.

Eeg begynte som teknisk instruktør i Cameron Sense høsten 2011, og jobber nå som serviceingeniør samtidig som han lånes ut til marketingavdelingen for å trene opp kunder og reise på messer for å vise hvordan selskapets boresimulatorer virker.

- Jeg kommer fra en subseabedrift hvor ting var på stell, men opplevde arbeidshverdagen som svært uorganisert og mange ganger visste vi ikke hva vi skulle gjøre neste uke. Kontraktene våre viste til personalhåndboken, men denne eide ledelsen og endret uten at vi ble konsultert, forteller han.

For halvannet år siden anbefalte ledelsen de ansatte å opprette en tillitsmannsordning, men da store deler av ledelsen ble byttet ut kort tid etter fikk de beskjed om at de ikke kom til å lytte til de tillitsvalgte.

- Da gikk det opp for oss vi trengte et forbund som kunne backe oss opp. Etter å ha gjort en grundig gjennomgang fant vi ut at Industri Energi passet oljeservicevirksomheten vår best. Våre to store konkurrenter er også organisert i Industri Energi, så det var ikke noe vanskelig valg, forteller Eeg, som meldte seg inn i april 2013 som førstemann i bedriften.

Høsten 2013 fikk klubben valgt et styre og fordelt arbeidsoppgaver, og målet er nå å få på plass en tariffavtale og en særavtale for internasjonalt arbeid. Det siste er viktig, ettersom 90 prosent av kundene til bedriften er i utlandet.

- Kravet om tariffavtale er levert, og vi er i forhandlinger med bedriften, sier Eeg.

Han har ikke et konkret mål om hvor mange medlemmer de skal verve i år, men potensialet for flere burde absolutt være til stede i en bedrift med 500 ansatte.

Prisutdeler Lars Anders Myhre overrakte årets verver håndtrykk, klem og et reisegavekort på 4000 kroner.