- skal bli det største studentforbundet

09.04.2014 18:31:00

- Vi skal bli det største studentforbundet i LO, sier leder i studentutvalget i Industri Energi, Jan Godfrey. Han varsler et større fokus på de med høyere utdanning.

For mer informasjon

Bilde mangler
Tekst og foto: Alf Inge Molde 
 
- Vi har i dag 3.200 studentmedlemmer i Industri Energi. Det betyr at det bare er Fagforbundet som er større enn oss i LO. Men målet vårt er å bli størst på studenter i LO, slo Godfrey fast under avslutningstalen på Styrkekonferansens i Haugesund onsdag.
Foto: Alf Inge Molde

- Hvorfor? spurte han retorisk

- Fordi flere og flere i arbeidslivet har høyere utdanning og prognoser viser at 50 prosent vil ha høyere utdanning når vi kommer til 2025. Kjøttvekten er viktig for at vi skal være like relevante i framtiden, og undersøkelser viser at 70 prosent av de som rekrutteres på studieplassen blir i det samme forbundet når de kommer ut i arbeidslivet.

Godfrey pekte på en rekke konkrete tiltak som skal sikre studentmedlemmer. Medlemskap i Industri Energi koster dem bare ti kroner per måned. Inkludert i prisen er markedets beste innboforsikring, Help advokatforsikring, medlemsbladet, mulighet til å delta på kurs og konferanser, veiledning og anledning til å søke utdanningsstipend når man har komt seg ut i arbeidslivet.

- Man møter en rekke utfordringer når man kommer ut i arbeidslivet. De med høyere utdanning har sine egne sett med problemer, blant annet knyttet til overtid innbakt i lønn fordi de må signere kontrakter som sier at de har en særlig fri og uavhengig stilling uten at de nødvendigvis har det.

- De møter også arbeidsplasser hvor det gjerne er karaktersystemer, og utfordringer knyttet til fast eller midlertidig ansettelse. Vi har begynt å jobbe med disse problemstillingene, og det blir det mer av, sa Godfrey.

- Budskapet skal ut, blant annet gjennom seminarer og temakvelder, kampanjer, sponsorprosjekter, internett og muligens magasin. Vi ønsker en sterkere tilknytning mellom studenter og forbundet. Vi må skape et forhold, fortsatte han.

Han ønsker også et tettere forhold mellom klubbene og studentorganisasjonen.

- At studentene blir medlem hos oss før de kommer ut i arbeidslivet, gagner også klubbene. Da trenger de jo ikke å rekrutteres når de kommer, sa Godfrey.