Flotte kursdager i Gdansk

09.05.2014 10:28:00

19 deltagere fra en rekke ulike bedrifter og bransjer deltok på Industri Energi SKALA sitt kurs i slutten av mars. Tilbakemeldingene indikerer at mange vil prioritere vårt oppfølgingskurs til høsten.

For mer informasjon

Bilde mangler
Foto: Hilde HermansenSelve programmet
Modul I av vårt kompetanseprogram ble arrangert som vanlig i Gdansk. Dette er trinn I i vår tillitsvalgt-opplæring. Våre kurs er tilpasset de som representerer medlemmer med individuelle lønnsavtaler. Kurset tar for seg Industri Energi SKALAs arbeidsplan 2014, forhandlinger, lønn, personalsaker, kommunikasjon, rekruttering, arbeidsrett, media og forbundets internasjonale engasjement.
 
Modul I kjøres stort sett med interne forelesere. I tillegg foreleste advokat Halvard Helle i arbeidsrett og håndtering av media. Deltagerne fikk brynt seg på en rekke saker. Helle, som også har bakgrunn fra media, kunne gi nyttige tips om noen av våre tillitsvalgte eller deres bedrifter skulle finnes interessante for journalister.

Foto: Hilde HermansenViktig med nettverksbygging og erfaringsutveksling
Vel så viktig som det faglige er nettverksbygging. Det å komme sammen, få ny lærdom og utveksle erfaringer gir nyttig ballast i det videre arbeidet. Spennende var det da at så mange fra ulike bransjer og bedrifter hadde meldt seg på. Det ble kursdager med gode diskusjoner og stort engasjement.
 
En liten presentasjon av kultur og historie
Og siden våre deltagere bruker helgen på slike samlinger, var det lagt opp en guidet rusletur i gamlebyen og et besøk på Solidarnosk museet. Vår norsktalende guide, Olga Libura, fortalte om byens historie.
Foto: Hilde Hermansen
Gdansk ble lagt i ruiner både av tyskerne og russerne under siste verdenskrig. Men heldigvis er denne perlen av en by bygget opp igjen i sin opprinnelige prakt. Olga fortalte også om etableringen av Solidaritet og deres kamp. Det polske folket opplever nå også en viss spenning i forhold til hva som skjer i Ukraina.
Høstens kurs går i Riga den 12. – 15. september. Vi kjører der 2 moduler samtidig. Mer informasjon om det legges snarlig ut.