Ærespris til Ketil Karlsen

05.06.2014 09:02:00

Ketil Karlsen, tidligere HMS-sjef nå leder av Industri Energi sitt Europa-kontor, ble onsdag kveld tildelt Beredskapskonferansens ærespris i Tromsø.

For mer informasjon

Bilde mangler
Karlsen fikk prisen for sitt langvarige engasjement rundt helse, miljø og sikkerhet for offshorearbeiderne på norsk sokkel.

- Enkelte år dukker det opp kandidater som fortjener en spesiell pris, en ærespris, sa programkomitéens leder, Erling Holmefjord, under tildelingen i Tromsø.

- Årets kandidat har vært i industrien i mange år. Kandidaten har vært aktiv og jobbet for helse, miljø og sikkerhet (HMS) i en årrekke, jobbet for beredskap, jobbet med myndigheter gjennom trepartssamarbeidet. Han har også vært aktiv tillitsvalgt og aktivt verneombud, sa Holmefjord.

Karlsen har jobbet med HMS i Nopef/Industri Energi siden 1989. Han har særlig markert seg i saker rundt helikoptersikkerhet og beredskap. Og han var en av initiativtakerne og grunnleggerne av Beredskapskonferansen som arrangeres av Industri Energi, Norsk olje og gass, Petroleumstilsynet, Petromedia News og OFFB.

Under takketalen ga Ketil Karlsen et spark til dem han mener vil rive ned det HMS-nivået man har på norsk sokkel.

- Jeg vil oppfordre dere til å jobbe videre og holde Norge på topp innen beredskap og HMS, og ikke høre så mye på Eyvind Reiten (leder for Riggutvalget) når han vil ha sikkerheten ned på britisk nivå.

På Beredskapskonferansen som pågår i Tromsø 4-5. juni fikk Esvagt beredskapsprisen, mens Arne MC Evensen fra Statoil vant konferansens pris for innovasjon og utvikling.