Får en halv million mer

05.06.2014 21:24:00

Offshoredykkerunionen og Industri Energi har i en årrekke kjempet for et verdig punktum i dykkersaken. I dag torsdag 5. juni ble det klart at Stortinget er enige om å øke kompensasjonen til dykkerne fra 1,7 til 2,2 millioner.

For mer informasjon

Bilde mangler
- Dette har vi jobbet hardt og lenge med, og jeg er veldig glad for at vi og nå har fått forhandlet frem et bedre resultat enn det dykkerne først ble tilbudt av regjeringen, sier Frode Alfheim, nestleder i Industri Energi.  
 
Henning Haug og Leif Morten Rasch i Offshoredykkerunionen (ODU), og kommunikasjonssjef Martin Steen og nestleder Frode Alfheim i Industri Energi, har sammen jobbet intenst opp mot de politiske partiene den senere tid for å heve erstatningsbeløpet opp fra de 20G (1,7 millioner kroner) som regjeringen foreslo.
Nå er det altså klart at beløpet heves fra 20 til 25 G (G er grunnbeløpet i folketrygden). 25 G tilsvarer 2,2 millioner kroner. Dermed settes sluttstrek for den 15 år lange kampen.

Berømmer dykkerne
Industri Energis nestleder roser Henning Haug, Leif Morten Rasch og Offshoredykkerunionen for innsatsen og utholdenheten de har utvist gjennom alle disse årene.

- Jeg vil berømme den måten ODU har stått løpet ut på. Én ting er at de tok saken helt til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. En annen ting er den fantastiske innsatsen de har lagt ned nå i innspurten i samtaler med de politiske partiene, og i høringen som var på Stortinget, sier Alfheim, og understreker:

- ODU har representert dykkerne og medlemmene på en fantastisk god måte.

Betyr mye for mange

Henning Haug, leder for Offshoredykkerunionen, er tydelig tilfreds med at de nå har fått til et endelig resultat som er lagt bedre enn 20G.

- Dette berører og betyr mye for mange mennesker, familier og etterlatte. Vi har klart å få til noe som vil være veldig bra for veldig mange, sier Henning Haug.

Takker forbundet
Haug legger stor vekt på betydningen av drahjelpen fra Industri Energi.

- Vi har fått formidabel hjelp fra Industri Energi hele veien. Forbundsleder Leif Sande har gitt Frode Alfheim og Martin Steen frie hender til å bistå oss nå i innspurten – og det har vi virkelig trengt, sier Haug. 
 
- Jeg må også rette en veldig stor takk til Industri Energi sin advokat Eyvind Mossige, og LO-advokat Kathrine Hellum-Lillleengen. Advokatene har jobbet med dette dag og natt i en årrekke. Vi hadde aldri kommet dit vi er i dag uten dem, sier Henning Haug.

Verdig politisk punktum
Formelt vil det endelige punktum i dykkersaken settes i stortinget 16. juni.

- Det er en enstemmig innstilling fra Arbeids- og sosialkomiteen, og da blir det enstemmig vedtak i Stortinget. Jeg vil nå takke alle politiske partier for å ha bidratt til et verdig politisk punktum, sier Frode Alfheim.