Leif Sande hardt ut mot DNO-trusler om å sparke streikende

30.06.2014 18:11:00

– Dette hadde vi aldri akseptert i Norge og jeg kan aldri akseptere at DNO som et norsk selskap oppfører seg slik mot arbeidsfolk. Streikerett er nedfelt i internasjonale konvensjoner og er helt grunnleggende i et hvert demokrati, sier Leif Sande i Industri Energi.          

For mer informasjon

Bilde mangler
 Forbundets leder reagerer sterkt på oljeselskapet DNOs trusler om å sparke streikende arbeidere i Jemen, i en artikkel på LO-nettstedet FriFagbevegelse.
 
Siden 22. juni har rundt 200 arbeidere hos DNO Jemen streiket i to av deres oljefelt i Haderamowt.

Konflikten strekker seg tilbake til i fjor høst og det ble nesten streik i desember. Da fikk de som aksjonerte et brev fra Daljit Gill, daværende sjef for DNO Jemen. I brevet het det blant annet at «streikende arbeideres kontrakter vil bli sagt opp» og «vi oppfordrer dere som ansvarlige DNO-ansatte til å stemme mot streiken og til å instruere deres tillitsvalgte til å akseptere det rettferdige og rimelige tilbudet fra oss». 
 
- DNO oppfører seg helt galt og feil. Vi fordømmer dette på det sterkeste. Det er ikke akseptabelt å tvinge noen til å fraskrive en demokratisk rett. Det blir som å tvinge noen til å frasi seg retten til å si hva de mener, sier Leif Sande.
 
Sandes klare beskjed til DNO er derfor:
 
– Kutt ut dette tullet dere holder på med. Det er demokratiske rettigheter og streikeretten er hellig for arbeidsfolk. Dette vil vi ikke ha noe av.