Nytt nummer av Fagbladet Industri Energi

07.07.2014 12:25:00

Fagbladet Industri Energi kommer i postkassen i disse dager.
* Jakter på flerbruksfartøy
* Uoversiktelig situasjon
* Frykter utflytting av medisin
* Studenter bygget racerbil   

For mer informasjon

Bilde mangler
I denne utgaven av Fagbladet Industri Energi kan du lese at offshoreinspektørene Kjell Bjarne Eide og Tor Leversen oppsøker flerbruksfartøy i hele nordsjøområdet i jakten på sosial dumping.

De slår fast at det uten unntak er såkalte singaporekontrakter og sosial dumping på flerbruksfartøy som er registrert utenfor Norden.

-Vi vet det foregår omfattende sosial dumping på disse skipene, men det er en tidkrevende og vanskelig jobb å avdekke det og skaffe dokumentasjon, sier de.

Du kan også lese om tillitsvalgt Anders Angelvik i Bewi på Frøya som misliker de store svingningene som preger isoporbransjen.

-Situasjonen er uoversiktlig. Det er særlig svingninger i markedet, og rykk og napp i produksjonen som er en stressfaktor. Vi opplever perioder med fullt kjør, deretter permitteringer, fullt kjør igjen og så permitteringer. Vi vil ha mer stabil produksjon og større forutsigbarhet, sier han.

Fagbladet Industri Energi har også besøkt Takeda Nycomed på Elverum, hvor ledelse, tillitsvalgte og politikere frykter utflytting av medisinproduksjon. – Myndighetene må huske at et lite marked som Norge er meget utsatt når det gjelder leveranse av viktige medisiner, sier direktør Per S. Thoresen.

Ved Universitetet i Stavanger har 25 studenter bygget en elektrisk racerbil som skal gjøre 0-100 km/t på fire sekunder. Vi har sett nærmere på el-råtassen som i juli skal delta i løp på legendariske Silverstone.

I denne utgaven kan du også lese stort tema om årets tariffoppgjør, bedriftsreportasje fra Laerdal Medical og profilintervju med Olav Gjesteland, som etter 34 år på plattform går over i pensjonistenes rekker.