Håvik valgt til ITF-verv

17.08.2014 23:47:00

Leder av Industri Energi Ungdom, Johnny Håvik ble i forrige uke enstemmig valgt inn i ITFs ungdomskomite på ITF-kongressen i Sofia i Bulgaria på torsdag. -Det er en ære og en anerkjennelse for ungdomsarbeidet i Industri Energi at vi skal få fortsette å bidra i det internasjonale ungdomsarbeidet gjennom ITF, sier Håvik.
 

For mer informasjon

Bilde mangler
10 -16 august var Industri Energi på plass med en delegasjon under ITF sin 43. kongress i Sofia, Bulgaria. Ungdomsleder Johnny Håvik ble valgt inn i ungdomskomiteen, sammen med Roy Einar Nilsen fra Norsk Transportarbeiderforbund. De er de eneste representantene for de nordiske landene i ungdomskomiteen de neste fire årene.

 

Foto: Atle Espen Helgesen-Vi har et godt samarbeid med ungdommene i NTF, så det skal bli spennende å jobbe internasjonalt gjennom ITF, sier Håvik. Han erstatter Ommund Stokka, som har representert Industri Energi i forrige periode.

 

Viktig med drahjelp

-Fagbevegelsen i mange land melder at det er vanskelig å organisere unge medlemmer, og da er internasjonal drahjelp viktig, sier Håvik. Mange av delegatene takket ITF fra talerstolen og fortalte at de hadde fått inspirasjon og drahjelp fra ungdomsstrukturen til ITF å starte opp ungdomsarbeid i sine respektive hjemland.

 
Håvik gleder seg til å delta i det internasjonale ungdomsarbeidet.

 

-Vold mot kvinner var et stort tema på kongressen og jeg håper vi får bidra med en viktig rolle der. Men den kanskje aller største debatten var om Palestina, særlig på grunn av Gaza-krigen. Dette er et tema det ikke alltid er like lett å bli enige om, men kongressen vedtok til slutt en skarp resolusjon. Det ble blant annet også vedtatt at ungdomsutvalget i ITF skal starte et solidaritetsprosjekt med Palestinerne, noe som også vil innebære delegasjonsbesøk.

 
-Jeg vil også jobbe for Industri Energi Ungdom sin store hjertesak, nemlig Vest-Sahara. Personlig håper jeg også å få jobbe med de arabiske landene, som gjennom ITF har blitt betraktelig styrket de siste årene. Dette er inspirerende for hele ITF-familien. Området aktualiseres ytterligere gjennom Qatar's slavedrift på migrantarbeidere i forbindelse med fotball-VM 2022, sier Håvik engasjert.