Fiskeforbransjen styrker seg

29.08.2014 12:53:26

Industri Energi har nå fått bekreftet helt ny tariffavtale ved Marine Harvest Fish Feed sin nye fabrikk på Valsneset. - Å samle de ansatte i denne viktige bransjen i Industri Energi, gir oss styrke og økt gjennomslagskraft i en bransje som vokser, sier Kristiansen.

For mer informasjon

Bilde mangler

Marine Harvest er et stort konsern innenfor oppdrettsnæring, og har nå startet med fiskefôr i konkurranse med tre store konsern i bransjen.

-Vi er glad for at de har gått inn i Industri Energi, sier forbundssekretær Egil Kristiansen. Dette skjer samtidig med at vi har opprettet en helt ny avdeling i Skretting, Norges største fiskefôr-konsern, og har fått tariffavtale med Scanbio Biokraft Marin AS avdeling Agdenes, hvor deler av Scanbios Lysøysund-fabrikken inngår.

-Nå er hele bransjen samlet i Industri Energi, og det legger grunnlaget for en fantastisk styrke på arbeidstakersiden i fiskefôrnæringen, sier han.

Sterk medlemsvekst
-Foreløpig har vi fått 18 nye medlemmer ved Marine Harvest på Valsneset og vi regner med å få flere. Hovedtillitsvalgt Lasse Henriksen har gjort en kjempejobb med å bygge klubb og verve medlemmer, sier Kristiansen.

Han syntes det er spennende med nye arbeidsplasser innenfor fiskefôrbransjen.

-Denne næringen betyr enormt mye for bosetting og velferd langs hele norskekysten, sier han.