Ny klubbleder i ABC

10.09.2014 09:36:00

Ørjan Holstad (25) er valgt som ny klubbleder i ABC – Industri Energi i BP. Han vil tiltre 20. oktober, samme dag som landsmøte til Industri Energi starter.

For mer informasjon

Bilde mangler
Holstad er utdannet automatiker, jobber på Skarv og har vært i BP siden 2008. Holstad får permisjon fra sin stilling offshore og vil starte på fulltid i fagforeningen. Hans arbeidsplass vil bli på klubbkontoret til ABC i BP-gården på Forus.

-Jeg takker for tilliten styret og medlemmene har gitt meg. Jeg gleder meg til å starte i det nye vervet, det kommer til å bli en veldig spennende periode fremover med mange nye utfordringer, sier påtroppende klubbleder Ørjan Holstad.

Ørjan Holstad har vært en del av ABC-styret i fire år, de to siste årene har han fungert som sekretær og vært en del av arbeidsutvalget. Holstad var ABCs forhandlingsleder i lønnsforhandlingene i 2013 og han har vært en del av de fleste tunge prosessene mot bedriften de siste årene. I 2012 var han streikekoordinator på Skarv.

ABC-styret har vært opptatt av en god overlapp mellom avtroppende og påtroppende leder for å sørge for god kontinuitet. Ørjan Holstad vil bruke sine friperioder på klubbkontoret sammen med avtroppende leder Christopher Birknes. Etter overlappingsperioden vil Christopher Birknes gå tilbake til sin stilling som automatiker på offshore.

-Det er uten tvil at Ørjan vil gjøre en god jobb. Ørjan har en pragmatisk tilnærming i de fleste saker, men kompromissløs når det kommer til å ivareta medlemmenes interesser. Det tror jeg er et veldig godt utgangspunkt, sier avtroppende klubbleder Christopher Birknes.

ABC er den største fagforening i BP Norge AS, og er tilsluttet fagforbundet Industri Energi. Ørjan Holstad vil representere over 400 medlemmer, og være den øverste tillitsvalgte i selskapet.