Fagforeningsarbeid gav full seier i Sunndal

10.09.2014 15:40:00

- Dette er en seier har vi kjempet lenge for. Endelig kan vi slippe jubelen løs, sier Eivind Torvik, leder av Sunndal Kjemiske Fagforening, Industri Energi avdeling 0136.

For mer informasjon

Bilde mangler
Gleden er stor blant ansatte og tillitsvalgte på Norsk Hydro sitt aluminiumsverk i Sunndal.
 
Tirsdag 9. august kom nyheten om at Hydro starter opp igjen produksjonslinjen SU3, som består av to produksjonshaller.Foto: Industri Energi
 
Viktig seier for arbeidstakere og norsk aluminiumsindustri
- Dette er en stor seier for alle oss som jobber her, for fagforeningen og forbundet, lokalsamfunnet vårt og Norsk aluminiumsindustri, sier Eivind Torvik (til venstre i bildet).

Hydro stengte SU3 i 2009. Sunndal Kjemiske Fagforening og Industri Energi har hele tiden kjempet mot nedstenging og for oppstart.

Kampen har gitt resultater. Halvparten av kapasiteten ble startet opp igjen i 2011 og 2012. Nå blir det oppstart av den andre halvparten i løpet av 2015.

Takker andre Hydro-tillitsvalgte og Industri Energi for støtten
Eivind Torvik legger stor vekt på støtten han og Sunndal Kjemiske Fagforening har fått, både fra forbundet sentralt og andre Industri Energi-tillitsvalgte i Hydro.

- Ved hjelp av gode fagforeningskollegaer som Billy Fredagsvik i Høyanger og Sten Roar Martinsen på Karmøy, har vi klart å holde trykket oppe hele veien frem mot seier.

- Ikke minst må jeg takke forbundet og Leif Sande, som hele tiden har hatt fullt fokus på å skape gode rammevilkår for aluminiumsindustrien i Norge, sier Eivind Torvik.

Verdens laveste utslipp = fremtidens metall
For å sikre våre medlemmers arbeidsplasser og trygghet, og for å bidra til en klimavennlig aluminiumsproduksjon, har Industri Energi jobbet  lenge og på mange arenaer for å sikre industriens fremtid. Blant annet gjennom å sikre C02-kompensasjonsordninger, og bærekraftige kraftpriser.

Geir Vollsæter, spesialrådgiver i Industri Energi innen industri-, energi- og klimapolitikk, er derfor svært glad for nyheten fra Sunndal.

- Her triller gledestårene. Aluminium er fremtidens metall, også i et nullutslippssamfunn. Kun gjennom økte investeringer og styrket produksjon, kan Norge sikre innovasjon og vår posisjon som en stor global leverandør av aluminium med verdens laveste utslipp, sier Vollsæter.