Felles kamp for Arbeidsmiljøloven

22.09.2014 21:20:00

I dag samlet 150 tillitsvalgte seg til to spennende og viktige dager på samarbeidskomitemøtet for kjemisk og møbel 22. og 23.september på Gardermoen. Den prisbelønte foredragsholderen og inspiratoren Marco Elsafadi åpnet konferansen og Are Tomasgard fra LO-ledelsen, gjennomgikk regjeringens forslag til endringer i Arbeidsmiljøloven. 

For mer informasjon

Bilde mangler

I dag samlet 150 tillitsvalgte seg til to spennende og viktige dager på samarbeidskomitemøtet for kjemisk og møbel 22. og 23.september på Gardermoen. Foto: Tom Jacobsen-Forsamlingen hadde overhodet ikke sans for endringsforslagene. De tillitsvalgte er av den klare oppfatning at regjeringens forslag vil svekke lovvernet til hver enkelt av oss, sier Are Tomasgard. Vi i LO merker en sterk vilje til å kjempe i mot endringene i AML - også blant de tillitsvalgte i Industri Energi.

Are Tomasgard har opprettet ei Facebook-gruppe som heter "Ikke rør Arbeidsmiljøloven". Den har allerede over 5.000 medlemmer. Her går debatten varmt om regjeringens forslag til ny arbeidsmiljølov.

LO imot mer midlertidig ansettelse
LO-sekretariatet går i sin høringsuttalelse tirsdag sterkt imot regjeringens forslag om en generell adgang til å ansette midlertidig, og åpner i stedet for at prøvetidsperioden kan utvides med inntil tre måneder. 

Les mer om LOs høringsuttalelse her.


25. september er høringsfristen for det som handler om midlertidig ansettelse. Tirsdag 23. september samles folk til markeringer og demonstrasjoner over hele landet for å vise motstand mot regjeringens angrep på Arbeidsmiljøloven.

På Frifagbevegelse.no kan du lese om noen av forslagene regjeringen vil forme framtidas arbeidsliv med.

Den prisbelønte foredragsholderen og inspiratoren Marco Elsafadi åpnet konferansen Foto: Tom Jacobsen