Fullsatt HMS-konferanse

23.09.2014 11:37:00

HMS-konferansen har blitt svært populær. - Allerede før sommeren var konferansen nesten fullbooket. Det viser at helse, miljø og sikkerhet er populært, sier HMS-leder i Industri Energi Jon Arne Mo.

For mer informasjon

Bilde mangler

Fullsatt sal. Foto: Atle Espen HelgesenIndustri Energis HMS-konferanse arrangeres på Sola utenfor Stavanger 23-24. september. Over 120 deltakere er påmeldt.

-Jeg håper og tror det blir en inspirerende konferanse, sier Jon Arne Mo.
 
I åpningsinnlegget gikk han kraftig ut mot regjeringens forslag til ny Arbeidsmiljølov (AML).

-Arbeidsmiljø påvirker oss alle. Arbeid skal ifølge AML være helsefremmende, men jeg tror ikke det er mange som føler seg mer friske når de kommer hjem fra jobb, i alle fall ikke i tungindustrien.

-Nå har vi en regjering som foreslår alvorlige endringer i AML med åpning for flere midlertidige ansettelser og et mer uorganisert arbeidsliv. Det vil forrykke balansen i det norske arbeidslivet og gi arbeidsgiverne mer makt, sa Mo.

-Blir forslaget gjennomført vil man også se lengre arbeidsdager og mer bruk av overtid, sa han og oppfordret konferansedeltakerne til å sette seg inn i forslaget og forsøke å påvirke regjeringen.

Inkluderende arbeidsliv
Første foredragsholder på konferansen var Tove Linnea Brandvik (politisk rådgiver i Uloba) som fortalte om hvordan det er å være funksjonshemmet i arbeidslivet.

Tove Linneas Brandvik Foto: Atle Espen Helgesen-IA-avtalen har som mål å hindre frafall og øke sysselsettingen av personer med nedsatt funksjonsevne, men det har ikke fungert godt nok, sa hun og påpekte at arbeidsgivere ikke nødvendigvis må tilrettelegge mye for å tilpasse arbeidsplassen for funksjonshemmede.

-Det eneste min arbeidsgiver måtte gjøre spesielt for meg var å ta vekk en kontorstol, slik at jeg fikk plass til rullestolen. Ved å ta vekk en stol, slipper altså samfunnet å måtte betale uføretrygd for meg, sa hun.

Lars Johansson-Kjellerød fra Unicus fulgte opp og fortalte om hvordan det å ha Asperger syndrom kan være et fortrinn i IT-bransjen.

Lars Johansson-Kjellerød Foto: Atle Espen Helgesen-Vi er 20 ansatte, 17 av disse har Asperger syndrom. Undersøkelser viser at autister er mer effektive innen IT-bransjen, derfor ville vi prøve det, sa han og viste til gode resultater.

-Kundene våre gir kjempegode tilbakemeldinger og sier våre medarbeidere er superdyktige og finner feil andre ikke har funnet.

Forventer sterke inntrykk
De neste par dagene vil ifølge programkomiteen fylles med et spennende og variert program.

-Programmet er ikke rettet mot enkeltbransjer, men favner både on- og offshoreansatte. Og vi er sikre på at deltakerne vil sitte igjen med sterke og nyttige inntrykk fra konferansen. I tillegg er nettverksbygging en viktig del av konferansen, sier Anne Helen Wenaas og Cecilie Hope i programkomiteen