Statoil kutter 500

10.10.2014 13:00:00

Statoil kutter 500 stillinger løpet av de neste to årene. Per Steinar Stamnes i Industri Energi Statoil Sokkel er svært skuffa og mener kuttene øker faren for ulykker. Industri Energi har møter med ledelsen og krever at sikkerheten på Statoils anlegg ivaretas.

For mer informasjon

Bilde mangler
- Vi er utrolig skuffa, men ikke overrasket. Vi har i dagens møte plassert ansvaret på ledelsen for norsk sokkel i forhold til sikkerheten og risikoen på våre anlegg, sier Per Steinar Stamnes, leder for Industri Energi Statoil Sokkel til Stavanger Aftenblad.

To tredjedeler av de 500 som kommer til å miste jobben arbeider på land, mens en tredjedel jobber på sokkelen. Både innleide og fast ansatte rammes.

De ansatte ble informert på morgenen fredag 10. oktober

Skuffa over Staoil-ledelsen

Per Steinar Stamnes understreker at det må gjennomføre gjennomføres grundige konsekvens- og risikovurderinger før stillinger kuttes.

- De er ikke gode nok slik det ligger per i dag, og vi krever en ytterligere gjennomgang før en reduksjon kan realiseres, sier Stamnes til avisen.

Stamnes er svært bekymret for hva som kan skje med sikkerheten på plattformene, og sier at selskapet ikke har lyttet til innspillene fra de tillitsvalgte.

Øker faren for ulykker
- Vår fremste prioritet er å ha sikre og effektive operasjoner. Dette forslaget er ikke med på å underbygge verken regularitet, produksjonseffektivitet eller kostnadseffektivitet, og vil etter vår mening øke faren for storulykker, sier Per Steinar Stamnes til avisen.

Industri Energi, både den lokale fagforeningen og forbundet sentralt, vil følge saken tett fremover.

Krever klare svar om sikkerhet
- Vi var i møte med Statoil mandag 6. oktober, hvor vi krevde vi klare svar om hva som skjer fremover, sier Frode Alfheim, nestleder i Industri Energi.

- I lys av dette regner jeg med at vi får vite mer om hvordan Statoil har tenkt til å gjennomføre kuttene og samtidig ivareta sikkerheten og ansvarlig drift, når vi møtes på årskonferansen til LOs Olje og Gassutvalgs i Bergen 15. og 16. oktober, sier Frode Alfheim.

Stø kurs også viktig
I tillegg til sikkerhet og ansvarlig drift med tanke på dagens kutt, krever Industri Energi på samme tid at Statoil og bransjen ser fremover.

- Det viktig å stake ut en stø kurs for fremtiden. Alt skal ikke handle om kutt og nedbemanninger. Vi må ha et langsiktig blikk for oljeindustrien, blant annet med hensyn til rekrutteringen til bransjen. Olje og gass skal skape arbeidsplasser og utvikling i mange tiår fremover, understreker Frode Alfheim.