Forrykende åpningsshow med blues og arbeidersanger

20.10.2014 13:41:46

Et forrykende åpningsshow for en fullsatt kongress-sal fikk heftig applaus fra oppglødde delegater. Til åpningstonene fra Dire Straits og visuelle bakgrunner på et enormt lerret fra et mangfold av bransjer var standarden satt. Bilder av stolte arbeidstakere som bidrar til de enorme eksportinntektene til moder Norge.

For mer informasjon

Bilde mangler

KMusikerne bestående av Oddvar Myklebust, Jostein Forsberg, Trond Ytterbø og Morten Omlid fikk opp steningen i salen med en blanding av blues- og arbeidersanger. Foto: Bjørn Grimstad.amerater
Arbeidersangen «Kamerater» var tradisjonelt nok et naturlig innslag også denne gang, før man fortsatte med en hyllestmelodi til alle gruverarbeidere i verden.
 
-Da vil vi meddele at arbeidsminister Robert Eriksson har trukket forslaget om innstramming i
sykelønnsordningen, som for øvrig var et sykt forslag
 
Dette resulterte i jubel fra salen
Arbeidersangen «Kamerater» var tradisjonelt et naturlig innslag også denne gang, før man fortsatte med en hyllestmelodi til alle gruvearbeidere i verden, fra Svalbard til Australia.
 
Til slutt oppfordret man til allsang med «Internasjonalen», før salen reiste seg og klappet lenge og vel. Forbundsleder Leif Sande overrakte blomster til gruppa.
-Dere får 15 meter vei hver og en av dere som skal gå til Norsk Folkehjelps mineryddingsprosjekter, sier Leif Sande.
 
Dermed er Industri Energis andre ordinære landsmøte i gang. Over 600 personer var til stede fra i dag og frem til avslutningen 23.oktober. Det inkluderer delegater, inviterte gjester fra inn-og utland, og mediene.