-hvorfor må Oljeselskapene alltid gå i flokk?

20.10.2014 14:20:00

Oljeselskapene har brukt penger utenfor enhver fornuft og miljøpolitikerne driver med symbolpolitikk, mener forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

For mer informasjon

Bilde mangler
Mandag ettermiddag er 350 tillitsvalgte i Industri Energi på plass for landsmøte i Oslo. Møtet ble åpnet av forbundsleder Leif Sandes oppgjør med nedgangstiden i oljebransjen, som mange av de frammøtte har fått føle.
 
-Hvorfor må alle oljeselskapene alltid gå i flokk? Først drar de opp aktiviteten til et svært høyt nivå, skaper mange arbeidsplasser, saumfarer hver krik og krok etter kvalifiserte folk og får ungdom til å satse på oljevirksomheten. Men alt dette driver opp kostnadene, og etter en stund starter de å kutt, sa Sande i sin åpningstale.

-Oljeselskapa har i fleire år brukt penger som fulle sjøfolk (jeg veit det er folk fra Sjømannsforbundet som ikke liker at jeg sier dette).
Jeg får si det slik, uttrykket er ikkj myntet på dagens sjøfolk, men på sjøfolk slik de var den gangen jeg og Olav Støylen var blant de, sa forbundslederen fra talerstolen.

Poenget er at oljeselskapa dei siste åra har brukt pengar langt utenfor enhver fornuft.
Statoil varslet i februar omfattende kostnadskutt, både på investeringer og drift. Til tross for høy oljepris, sliter selskapet med kontantstrømmen, og måtte for eksempel låne penger for å betale utbytte. Nå er målet at selskapet skal slippe å gjøre dette fra 2016, skriver Stavanger Aftenblad.