-glede og optimisme blant de ansatte

03.11.2014 14:48:00

I dag er den første dagen at de ansatte på aluminiumsverket på Husnes kan kalle seg for 100 prosent eid av Hydro.
-Vi er særdeles fornøyd og ser optimistisk på fremtiden. Hydro satser stort i Norge nå, sier tillitsvalgt for Industri Energi på Husnes, Ørjan Normann. (Foto: Geir Berntzen)


 

For mer informasjon

Bilde mangler

Alle de fem heleide verkene i Norge går godt, og det planlegges blant annet milliardinvesteringer i pilotprosjektet på Karmøy.

Effektivt

-Hva håper du blir resultatet i fremtiden på Husnes?

-Først og fremst skal vi fortsette å produsere aluminium så effektivt som mulig her på Husnes. Forhåpentligvis vil vi også få muligheter til å starte opp hall B etter hvert igjen, som har vært midlertidig stengt noen år, sier han.

-Hva vil det innebære konkret?

-Vi ser at aluminiumsmarkedet er i ferd med å bli friskmeldt, men vi er klar over at det må være markedsmessig lønnsomt før hall B kan komme i produksjon igjen. Da vil vi trenge enda flere ansatte, noe som vil være flott for lokalsamfunnet, sier han.

Betydelig

Hydro Husnes har i dag 230 ansatte. De siste fem årene har vært preget av omstillinger, permitteringer og vanskelige markedsforhold innen aluminium. Det siste året har pila snudd oppover. Dollarkurs og aluminiumsprisen LME-børsen peker i riktig retning.

Samtidig sier Normann at det er naturlig å takke Rio Tinto Alcan, som har vært deleier sammen med Hydro frem til i dag.

-Rio Tinto Alcan har bidratt betydelig til at verket fremstår som bunnsolid i dag. Som eier har de betydd mye for utviklingen av lokalsamfunnet på Husnes siden 1965, sier han.

Til stede første dag som heleid Hydro-verk på Husnes. Olav Wikstøl, leder heleide verk primærmetall, Hilde M. Aasheim, konserndirektør primærmetall, Per Øivind Sævartveit, adm.dir Hydro Husnes, Ola Sæter, leder deleide verk primærmetall, og Ørjan Normann, leder Husnes Kjemiske fagforening. (Se bilde hovedside. Foto: Geir Berntzen).