25 ansatte må flytte til Leksvik

10.11.2014 11:02:00

De 25 ansatte får tilbud om å flytte med når Microplast nå overfører all virksomhet til fabrikken i Leksvik. -Det er trist. Etter 46 år er det slutt på Stjørdal. Vi må likevel gjøre det beste ut av situasjonen, sier tillitsvalgt i Industri Energi, Per Ove Monsen 

For mer informasjon

Bilde mangler

Innen 19.november må de ansatte bestemme seg for om de blir med på ferden til Leksvik.De ansatte hos Microplast på Tangen ble orientert om flytteplanene torsdag ettermiddag. 

-Innen 19.november må de ansatte som ønsker å
være med til Leksvik gi beskjed.  Vi kommer til å gå i forhandlinger med ledelsen om vilkår for flyttingen. Pendlerpakker og andre saker skal diskuteres, sier han.

Uaktuelt
Dagpendling er uaktuelt i og med at det er 26 mil tur/retur Leksvik.

-Med treskifts-ordning er ikke det mulig å få til. Det vil være direkte helsefarlig å sette seg i bilen etter nattskift, sier han.


Monsen forteller at mange har familie og er etablert i Stjørdal med barn i skolen.

-Å selge hus og flytte er en utrolig vanskelig beslutning å ta. Ukependling er også krevende i forhold til situasjonen i dag, hvor man er hjemme hver dag etter jobb. Flytteprosessen vil ta et halvt års tid.

Overføringen blir i en pressemelding begrunnet med at selskapet vil bedre konkurransekraften innen området plaststøping.

Kompetanse
Arbeidet med overføringen starter med en gang.

- Vi ønsker med dette å skape en konkurransekraftig og fremtidsrettet bedrift i Leksvik, der vi i nært samarbeid med våre kunder i Norge og utlandet kan tilby konsernets teknologiske kompetanse og kapasitet, hvilket også er avgjørende for å sikre arbeidsplassene i Norge, sier IV Microplasts administrerende Direktør, Ørjan Feldt.