- et verdig punktum

13.11.2014 14:55:00

 Nordsjødykkernes innsats på norsk sokkel ble tirsdag ettermiddag hedret med et minnesmerke på Norsk Oljemuseum. Frp-statsrådene Siv Jensen og Robert Eriksson stod for avdukingen.

For mer informasjon

Bilde mangler
Robert Eriksson viste til at hundrevis av nordsjødykkere har gjort en innsats helt utenom det vanlige. Takket være pionerdykkernes bidrag, kunne Norge hente opp store verdier fra dypet av Nordsjøen. Noen ble skadet for livet, noen måtte betale med sine liv, og mange opplevde senskader og lidelser.

 

- Mange mistet en pappa, mann, bror eller en arbeidskamerat. I dag hedrer vi dem alle, sa Eriksson og la til at oljenasjonen ikke var godt nok forberedt på å ta vare på alle. Han takket og hedret alle som var til stede, alle nordsjødykkere og pårørende for det nordsjødykkerne gjorde for landet.

 

- Det er en innsats vi aldri vil glemme, sa arbeidsministeren til Stavanger Aftenblad.

 

- Sterkt

Blant de som lyttet oppmerksomt, var Leif Morten Rasch. Han jobbet som dykker på 1980- og 1990-tallet og er nestleder i Offshoredykkerunionen (UDO).

 

- Hvordan er det å være her i dag?

 

- Sterkt, sier Rasch. Han klarer ikke å si mer på en stund, men klapper seg på hjertet.

 

- Jeg er rørt. Det har kostet mye for mange, dette. Da er det ekstra gøy å sette en verdig avslutning som denne. To ting er viktige: At arbeidsminister Robert Eriksson tok imot oss og tilbød oss kompensasjon, og at Stortinget bad oss om unnskyldning, sier han. Rasch har jobbet for dykkernes sak gjennom Nopef og senere Industri Energi.


Les hele saken her.