Einar Ellingsen er død

17.11.2014 09:53:00

Som lyn fra klar himmel fikk vi i helgen den triste beskjeden om at vår alles kjære og avholdte kollega Einar Ellingsen, brått og uventet hadde gått bort, rammet av akutt hjertestans, bare 57 år gammel.

For mer informasjon

Bilde mangler
Einar Ellingsen (1957 – 2014) har vært ansatt som forbundssekretær i Industri Energi siden 2007, da han kom til oss fra Hydro.

 

Einar var vår spesialist på helse, miljø og sikkerhet. Einar var med sine 25 års erfaring som verneombud og hovedverneombud blant landets fremste eksperter innen HMS. Han var en autoritet på lover og regler innen arbeidsmiljø og sikkerhet.  

 

Einar hadde en ustoppelig drivkraft for at folk skulle ha det bra på jobben, med hverandre – og i selve livet.

 

Han var urokkelig når det kom til å verne om mennesket i arbeidstakeren. Han var en mester i å kunne regelverket, reguleringsbestemmelsene, og ikke minst, hensikten bak lovene og reglene som var utformet for å beskytte oss på arbeidsplassen, fysisk og psykisk.

 

Det kunne virke som å verne om mennesker var hans kall. Uredd, frittalende, kunnskapsrik og stødig. Alltid på arbeidstakerens side. Et typisk verneombud. Et forbilde. Som vår kollega var han et varmt medmenneske, med glimt i øyet, en klingende latter og et smittende humør.

 

Einar vil bli dypt savnet, av våre tillitsvalgte og medlemmer, som utallige ganger har fått hjelp og bistand av Einar, hans innsikt og engasjement. Einar vil bli sårt savnet av alle oss som var så heldige å få arbeide sammen med han, som kollega, venn - og også vårt hovedverneombud.

 

Einar hadde som sitt livsverk å verne om oss. Vi vil ikke glemme. Vi vil hegne om ditt minne.

 

Hvil i fred, Einar.

 

Leif Sande

Forbundsleder

Industri Energi