Ungdommene har ordet

21.11.2014 13:35:54

 Industri Energi sin ungdomskonferanse er i gang. Fredag tok Clarion hotell på Gardermoen i mot over 200 unge medlemmer. I tre dager skal det debatteres, sosialiseres og stemmes. 

For mer informasjon

Bilde mangler
-I fjor gjestet tidligere leder av LO, Gerd-Liv Valla ungdomskonferansen. Hun leste fra boken sin «Gi meg de brennende hjerter». Tittelen er en strofe fra et av Rudolf Nilsens berømte dikt. Boka er en appell til ungdommen om å engasjere seg for en bedre verden. Mot er det viktigste sa hun, ikke vær redd for å sette nye saker på dagsorden og tale makta midt i mot, sa leder av det sentrale ungdomsutvalget, Johnny Håvik, da han ønsket de 200 deltakerne velkommen til Ungdomskonferansen 2014.

-Vårt svar har vært å sette både hjertene våre og den tradisjonsrike dråpelogoen vår i brann. På veggen bak meg henger fire bannere med fire kjerneverdier i arbeidet vårt, verdier vi må tenke på uansett hva vi holder på med. Likestilling, solidaritet, frihet og framtida vår.

Spennende program
De fire kjerneverdiene gjenspeiles også i programmet til årets mest populære arrangement i Industri Energi. I løpet av disse dagene skal deltakerne høre engasjerte innledere, delta på ulike kurs- og debattverksted, vedta handlingsplan og uttalelser og ikke minst velge nytt sentralt ungdomsutvalg.

Fredag ettermiddag kommer forbundsleder Leif Sande og taler til ungdommen. Ommund Stokka inntar scenen på lørdag og snakker om hva vi skal leve av i framtida vår. Samme dag kommer også en av vår tids store helter. Leif Morten Rasch var en av de som ofret liv og helse som pionerdykker i Nordsjøen. Han var en av dykkerne som etter flere tiårs kamp endelig fikk anerkjennelse og oppreisning i år.

Lørdag kveld er tiden inne for Don Martin. Han er best kjent fra "Gatas Parlament" men de siste årene har han gjort stor suksess alene. Han har et brennende engasjement for samfunn og politikk - noe som gjenspeiles i tekstene hans.

Likestilling
-Gjennom hele året har vi jobba for et mer likestilt og inkluderende arbeidsliv. Det er ikke akseptabelt når unge jenter forteller oss om kolleger, eller til og med sjefer som driver med seksuell trakassering på jobben. Det er ikke greit når vi har medlemmer som forteller oss at det er vanskelig og noen steder umulig å stå fram som homofil på arbeidsplassen. Det er slett ikke greit når Mohammed har mye mindre mulighet enn Knut for i det hele tatt å bli kalt inn på jobbintervju, sa Håvik.

I løpet av konferansen kan ungdommen delta på verksted for å lære om likestilling og inkludering eller gå på kurs hvor man lærer om fysisk selvforsvar.

På søndag besøker Rannveig Andresen fra Dixi ungdomskonferansen og snakker om et av vårt aller største samfunnsproblem, voldtekt.

-Arbeiderbevegelsen har alltid, og skal alltid stå fremst i kampen mot store samfunnsproblemer. Nå er tida for å ta kampen mot voldtekt, sa Håvik.

Valgkomiteens innstilling
Ungdomskonferansen avsluttes med valg på søndag. Til ungdomsutvalg for perioden 2014-2015 har valgkomiteen innstilt:

Arbeidsutvalg

Leder:           Johnny Håvik, Hydro Husnes (ikke på valg)
1.nestleder:   Maren Marie Willhelmsen, Statoil Rotvoll (Buvika)
2.nestleder:    Håvard Gauslaa, BP Ula/operatør offshore (bor i Oslo)


Medlemmer
Marius Johansen:                Glencore Nikkelverk (Kristiansand) (ikke på valg)
Idunn Tobiassen Mauseth:   Statoil Melkøya (Hammerfest) (ikke på valg)
Astrid Øhlund:                     Renseriet Sandnes (Bergen)
Elvis Sabic:                         Ekornes (Sykkylven)
Ingar Langli:                       Hydro Sunndalsøra

Varamedlemmer
Kristina Valde:         Sodexo/forpleining offshore (bor i Oslo)
Karl Ruben Gaasø:   Elkem Solar (Kristiansand)

Etter vedtektene velges arbeidsutvalg og medlemmer for perioder på 2 år, varamedlemmer velges for 1 år av gangen.