Tøff kamp mot innleie offshore

02.12.2014 10:15:00

Industri Energi har avdekket 200 saker som dreier seg om ulovlig innleie.
-Det er bare toppen av isfjellet, sier forbundets advokat (H) Eyvind Mossige til Stavanger Aftenblad.

For mer informasjon

Bilde mangler

- For tiden er det usedvanlig mange saker som går på det vi mener er ulovlig innleie. Selskapene blir mer og mer kreative når det gjelder å tilpasse seg regelverket ved bruk av innleid arbeidskraft i stedet for å ansette folk på fast basis, sier advokat (H) Eyvind Mossige til Stavanger Aftenblad i dag.

Mange saker på vent
Industri Energi har nærmere 200 som forbundet mener er ulovlig innleid. Mange av sakene er mot store og i utgangspunktet seriøse operatørselskap. Noen saker løser seg når forbundet tar tak i dem, mens andre må til domstolen. Her er det nå satt opp saker helt fram til juni 2015.

Foto: Arild Theimann- Våre saker er bare toppen av isfjellet. Det er vanskelig å få oversikt over det egentlige omfanget. Ingen selskap er bedre enn andre. De vi skulle tro var seriøse og skikkelige, skiller seg ikke ut positivt. Generelt gjør selskapene tilpasninger for å gjøre det lettvint å bruke midlertidig arbeidskraft som de enkelt kan kvitte seg med når de ikke trenger dem lenger. For en som er uorganisert er det helt umulig å ta opp kampen mot store aktører som bruker dyre advokater for å finne nødvendige smutthull, forklarer Mossige.


 Les hele saken i Stavanger Aftenblad.