Rekorddeltakelse på basiskurs

04.12.2014 09:22:00

Industri Energi Kompetanse har hatt rekordoppslutning på basiskursene i år. –Det er fantastisk at vi har så stor interesse for disse kursene, sier områdeansvarlig Asle Reime.

For mer informasjon

Bilde mangler
Stor interesse for basiskurs i Stavanger. Foto: Atle Espen HelgesenI løpet av året har Industri Energi Kompetanse arrangert fem basiskurs med til sammen 100 deltakere.
 
- Det betyr at det er arrangert grunnleggende kurs for hundre nye tillitsvalgte. Det er fantastisk og viser at basiskurset er en stor suksess, sier Asle Reime.
 
Basiskurs er i hovedsak grunnleggende opplæring i det å være tillitsvalgt og det å være en del av forbundet Industri Energi. Du får lære om forbundet, får grunnleggende kunnskap om hovedavtalen, innføring i arbeidsmiljøavtalen og lærer hvordan organisasjonsarbeidet kan fungere, blant annet hvordan man kan drive med verving og godt klubbarbeid.
 
- Når man blir valgt som tillitsvalgt er det ikke alltid lett å se hva det innebærer av plikter og rettigheter. Da er det utrolig viktig at det finnes et kurs hvor du kan lære dette, sier Reime.
 
Leif Gunnar Rotten (tv) og Asle Reime. Foto: Atle Espen HelgesenNettverk
Kurskoordinator Leif Gunnar Rottem mener basiskurs er viktig for nye tillitsvalgte fordi de får kunnskap om lovverket og informasjon om hvordan forbundet jobber.
 
- En annen dimensjon er den sosiale nettverksbyggingen. Deltakerne blir i løpet av kurset godt kjent og får anledning til å bygge nettverk. Slik får de også trygghet til å bli gode tillitsvalgte, sier han.
 
Kursene går over tre dager og arrangeres stort sett ved forbundets kurslokaler i Stavanger.
 
Neste års kurs
Leif Gunnar Rottem kan ikke si så mye om neste års kurstilbud ennå, men garanterer at basiskurset vil bestå.
 
–Tidligere har vi gitt ut en egen kurskalender. Nå vil vi fortløpende legge ut kurstilbudene på forbundets nettsider, sier Rottem.
 
Les hele saken i siste utgave av Fagbladet Industri Energi.